Skip to content

Software Architect

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenIT

Functieomschrijving

Locatie: Eindhoven, op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven

Uren per week: Fulltime 32 - 40 hours

Denk- en werkniveau: HBO of universitair | Computer Science


Als Architect werk je samen met andere developers, projectmanagers en klanten om kwalitatief hoogstaande en toekomstbestendige oplossingen te bouwen. Je bent dé persoon waar de rest van het team advies aan kan vragen wat betreft software-architectuur en -ontwerp.


Wat jij je vrienden vertelt dat je doet:
“Als architect heb ik een totaaloverzicht van de standaarden en de manier waarop alle projecten binnen Wolfpack zijn gerealiseerd. Ik draag mijn steentje bij door mijn kennis te delen met mijn collega’s. 's Morgens begin ik met even bij te praten met de rest van de pack, en daarna volgt de dagelijkse stand-up. Als er iemand ergens vast zit kijk ik graag of ik even kan helpen! Ik ontwerp en programmeer in C# een schaalbare event-driven micro-service, en lees over de laatste ontwikkelingen - het is natuurlijk wel belangrijk om te blijven leren! In de middag is er een gesprek met een potentiële klant (wellicht wordt dit ons volgende project?) en ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk complexiteit en onduidelijkheid weg te nemen zodat de developers vrij baan hebben. Aan het einde van de dag praten we onder het genot van een biertje even over hoe we onze uitdagingen hebben opgelost."Maar wacht… wat betekent dat, dag-tot-dag?

 • Toekomstgerichte architectuur en ontwerpen samenstellen zodat onze klanten jaren vooruit kunnen met hun product;
 • Developers helpen met het aanleren en toepassen van best practices en de correct design patterns om sustainable en onderhoudbare software te maken;
 • Nauw samenwerken met developers en projectmanagers. Je gebruikt je brede technische kennis om een architectuur en ontwerp te kiezen wat past bij de gebruikte programmeertalen en frameworks;
 • Het uitpluizen van enterprise-grade legacy applicaties; deze opnieuw ontwerpen en migreren naar een modern platform;
 • Je helpt mogelijke klanten door technische oplossingen voor te stellen voor hun vraagstukken, en je hebt overleg met onze software-architecten zodat we het beste resultaat neer kunnen zetten.

Vereisten

Wat de pack van jou nodig heeft:

 • 4+ jaar software development ervaring met een gedegen achtergrond in backend development, specifiek C#, PHP of Java;
 • Je kunt performante, robuuste applicaties ontwerpen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten;
 • Je schrikt er niet van om dé persoon te worden die alles van architectuur afweet, dus je deelt graag je inzichten en wetenswaardigheden met je collega's op een hands-on manier;
 • Je stelt de juiste vragen en balanceert verwachtingen met wat er mogelijk is, zodat de kwaliteit nooit een compromis is om maar requirements af te vinken;
 • Je grijpt alles aan wat er voor zorgt dat jij en je team meer leren en op de hoogte blijven;
 • Je houdt er van om op diverse en uitdagende software projecten te werken. Innovatie is je drijfveer;
 • Je begrijpt/beheerst een veelvoud van nieuwe technische ontwikkelingen en weet wanneer ze beste toegepast kunnen worden;


Deel worden van de pack:

Werken bij Wolfpack betekent werken met meer dan dertig andere getalenteerde, hongerige wolven. Je zal nauw samenwerken met Wolfpack’s project managers en jouw collega wolven. Onze drie kernpijlers zijn: talent, prestatie en flexibiliteit. Wij recruiten IT talent in het begin van hun carrière en geven hen de mogelijkheid om te ontwikkelen, niet alleen op het gebied van software, maar ook in hun soft skills; zowel op professioneel, als persoonlijk niveau.

Wat wij jou bieden:

 • Een competitief salaris (wij geloven niet in een vaste range in een vacature, maar bespreken je salariswens en kijken samen naar de mogelijkheden binnen onze kaders op basis van je werkervaring, opleiding en de rol die je zoekt).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een (groen) pensioen, veel vrijheid in je uren, goed materiaal en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Slimme collega’s met een soortgelijke technische achtergrond.
 • Wij werken samen in projectteams, bij ons op onze eigen locatie in Eindhoven, op de TU/e Campus. We detacheren dus niet.
 • Flexibel hybride werken (+/- 40% thuis, 60% kantoor). Iedereen is iedere dag welkom op kantoor. Hierbij vinden we het belangrijk dat het kantoor een plek is om te ontmoeten, samen te werken en elkaar te vinden.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Wolfpack