Skip to content

Lead Innovate

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandIT

Functieomschrijving

Locatie: Eindhoven, op de campus van Eindhoven University of Technology

Aantal uur per week: Fulltime [40u]

Denk- en werkniveau: HBO of universitair | minimaal 7 jaar relevante werkervaring


Wie zijn wij?
Wolfpack is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot toonaangevend digitaal projectbureau in Eindhoven. Op de TU/e campus zitten we dicht op de bron van IT-talent en hiermee ontwerpen, ontwikkelen en beheren we IT-platformen voor een divers scala aan bedrijven (variërend van healthcare en educatie tot maakindustrie). Hierbij focussen we ons op de (her)bouw van complexe IT-systemen, waarbij we indien nodig zorgen voor een naadloze overgang van oud naar nieuw. Onze teams zijn goed in het snel doorgronden van complexe problemen en die te vertalen naar de juiste technische oplossing, we doen dit met Sprint 0.


Wat zoeken we?
Met ongeveer 35 wolven werken we in packs aan projecten. In onze werkwijze schakelen specialisten snel tussen projecten. Wij detacheren geen fullstack developer bij de klant, maar we stellen per project de beste pack samen voor de uitdaging. Wij bouwen niet wat de klant vraagt, maar wat de klant nodig heeft. Wolfpack is opgebouwd uit drie afdelingen die samen zo goed mogelijk aansluiten bij de klantreis. Innovate is de afdeling die de vertaling van klantvraag naar oplossing vorm geeft, Build realiseert de bouw van deze oplossing en Integrate zorgt voor naadloze integratie in de organisatie van de klant. Om dit te realiseren zijn we op zoek naar een Lead Innovate. Help jij onze klanten om te achterhalen wat ze nodig hebben en dit ook daadwerkelijk te realiseren? Hierbij ben je verantwoordelijk voor het maken van de blauwdruk van wat de klant nodig heeft in een sprint 0 en de klant hiermee te enthousiasmeren voor de daadwerkelijke (her)bouw van hun complexe IT-systemen.

Wat vertel je op een feestje aan vrienden dat je doet?
”Ik werk bij Wolfpack, een super slim en hecht bedrijf dat bezig is om de wereld slimmer en sneller te maken. Samen met de Sprint 0-pack achterhaal ik wat de klant nodig heeft. Hierbij zetten we de klant centraal, verzamelen we de beste mensen voor de uitdaging bij elkaar in een pack, en leveren we daarom kwalitatief goede producten. Voor het project dat ik nu doe zitten we in de eerste fase, waarbij we in een paar weken een blauwdruk maken van wat de klant nodig heeft. Dat betekent dat ik met onze systeem architect, UX designer en security specialist naar de klant toe ga en we het hele systeem en bedrijf binnenstebuiten keren. Wanneer we de klant weer een stap verder geholpen hebben, is het tijd voor een biertje!”


Hoe doe je dat?

 • Je zet de klant centraal, je bent commercieel handig en kunt goed schakelen met verschillende stakeholders.

 • Je kunt samen met je team goed achterhalen wat de klant nodig heeft en je kan de bijbehorende services (bv. een security quickscan) die we hiervoor ontwikkeld hebben goed inzetten en afstemmen met onze developers.

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele sprint 0 traject: van de allereerste kennismaking, tot het presenteren van de oplossing en het adviseren van de klant over de vervolgstappen. Hierbij zorg je ervoor dat je samen met je team tot de juiste technische oplossing komt voor deze specifieke klant.

 • Je vindt het leuk om op de vloer van de klant te zien en ervaren wat er gebeurd, hoe de processen in elkaar zitten en wat de dynamiek van het bedrijf is. Die inzichten neem je mee en verwerk je in de voorgestelde oplossing. Je begeleid ons technisch team hierin en helpt hen de juiste vragen te stellen.

 • Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van nieuwe Sprint 0 elementen die de brug tussen klantvraag en tech-oplossing nog verder versterken. Zie je een bepaalde behoefte steeds terugkomen? Dan schakel je met de juiste mensen en ontwikkel je een service die hierbij past. Je bent een kartrekker en een snelle schakelaar, die met behoud van kwaliteit resultaat boekt.

 • Je bent goed met mensen, signaleert en bespreekt knelpunten proactief binnen je team. Hierbij zorg je voor duidelijke besluitvorming en concrete opvolging.

 • Je vindt het leuk om als people manager deze jonge mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Dit doe je door verbeterpunten concreet te bespreken en ze op het juiste moment een spiegel voor te houden.


Vereisten

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt ervaring in project management, pre-sales of IT consultancy waarbij je ervaring hebt in een management of team aansturende rol.
 • Je snapt wat de mogelijkheden zijn voor maatwerk software development en je laat je niet zomaar iets op de mouw spelden. Je durft hierbij ook je team te challengen op de voorgestelde oplossing, aangezien uiteindelijk het beste resultaat voor de klant bereikt moet worden.
 • Je bent toegewijd en vindt het leuk om in deze jonge organisatie echt het verschil te komen maken en een organisatie verder te brengen.
 • Je vindt het leuk om te werken in een organisatie waarin nog niet alles uitgewerkt is en je zorgt ervoor dat dingen die missen ook daadwerkelijk opgepakt en gerealiseerd worden.
 • Je hebt ervaring met project management technieken en Agile werkwijzen (o.a. Scrum) en je weet dit op het juiste moment en op de juiste wijze in te zetten.


Wat wij jou bieden:

 • Een competitief salaris (wij geloven niet in een vaste range in een vacature, maar bespreken je salariswens en kijken samen naar de mogelijkheden binnen onze kaders op basis van je werkervaring en opleiding).
 • Je werkt als Lead Innovate samen met de andere Leads (Sales, Innovate, Build, Integrate, People) en rapporteert aan de Head of the Pack. Dagdagelijks geef je leiding aan het Sprint 0 team en ben je People manager van 3 tot 6 developers.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een (groen) pensioen, goed materiaal en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Slimme collega’s met een technische achtergrond.
 • Wij werken samen in projectteams, bij ons op onze eigen locatie in Eindhoven, op de TU/e Campus. We detacheren dus niet. Dit betekent dat je dus ook dagelijks deze leuke collega’s op kantoor terugvindt!
 • Flexibel hybride werken (+/- 20% thuis, 80% kantoor of bij de klant). Iedereen is iedere dag welkom op kantoor. Hierbij vinden we het belangrijk dat het kantoor een plek is om te ontmoeten, samen te werken en elkaar te vinden.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar